Project Wayfinder

+40 771 433 514

Project Wayfinder

0lei

Despre acest curs

Program dezvoltat de Universitatea Stanford USA și desfășurat în peste 100 de licee din 12 tări.

Project Wayfinder este dezvoltat în cadrul d.school de la prestigioasa universitate Stanford University din SUA. Este un program transformațional. În perioada adolescenței, când ești mai degrabă condiţionat de răspunsuri emoţionale decât logice, acest program te ajută să îți găsești răspunsul la întrebările atât de importante ale vârstei. Project Wayfinder este un program esențial pentru orice adolescent, cu efecte pe termen lung. Este un program care te poate ajuta în alegerile pe care le vei face pentru alegerea studiilor și a carierei.

Obiectiv

Obiectivul primar este găsirea și întelegerea motivației intrinseci pe care orice persoană ar trebui să o aibă. Este despre sensul nostru în lume, despre rost, despre ce suntem și incotro ne îndreptăm.

Metodologie

Project Wayfinder are la bază cunoștințele și practicile oamenilor de a se orienta în lumea naturală pentru a călători cu succes în zone vaste de teren și apă. De-a lungul istoriei și peste tot în lume, oamenii au învățat să recunoască semne importante și modele în natură pentru a-i ajuta să își găsească drumul.

Vom parcurge activități de autocunoaștere și de cunoaștere a lumii, făcând paralele cu mediul înconjurător și cu detaliile care ne pot ajuta să ne ghidăm în viață. Aceste activități sunt proiectate folosind metafore naturale, menite să contribuie la concretizarea conceptelor abstracte de semnificație și scop. Activitățile sunt teoretice și practice, cu o mulțime de practici de a crea coerență de grup, un mediu sigur pentru a putea împărtăși experiențe și exerciții distractive.

Structură

Fiecare întâlnire este structurată în patru etape:

 1. Partea experiențială – un exercițiu pentru a-i aduce aproape unii de alții și de subiectul care va fi dezbătut în întalnire;
 2. Reflecție – moment de introspecție în care sunt invitați să se gândească în profunzime la subiect și să noteze ideile;
 3. Împărtășirea ideilor – participanții sunt încurajați să împărtășească în grupuri mici sau în grupul mare ideile asupra subiectului.
 4. Experimentul – sunt îndrumați să experimenteze acasă ideile majore care au reieșit.

Se lucrează mult în echipe mici de 2-3 participanți, fiind folosite metode prin care se creează comunitate în cadrul grupului larg. Fiecare ședință conține părți de introspecție, împărtășire către grup și jocuri de echipa.

La finalul cursului

Participanții vor:

 • Avea o ințelegere mult mai clară despre ceea ce sunt și ce îi definește în raport cu familia, prietenii și comunitatea locală;
 • Înțelege cum suntem influențați de evenimentele care se petrec în lume și cum noi, la rândul nostru influențăm lumea înconjurătoare;
 • Înțelege diferența dintre scop și rost;
 • Își vor putea defini obiective pe termen lung;
 • Avea instrumentele pentru a parcurge drumul spre obiectiv.
 • Ști ce înseamnă un plan de acțiune și ce implică de la idee la implementare;
 • Avea instrumentele pentru a se putea orienta în viața de zi cu zi și a se putea adapta mult mai ușor schimbărilor.
 • Primi caietul Wayfinder.

Mai multe detalii despre Project Wayfinder găsiți la https://www.projectwayfinder.com/

Membri

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

Total number of students in course: